Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Luka Dončić odveo Dallas u finale Zapada nakon što su bili u zaostatku 17 koševa

NBA: Playoffs-Dallas Mavericks at Oklahoma City Thunder
Alonzo Adams/REUTERS
19.05.2024.
u 11:07

"Na poluvremenu smo rekli da se ne vraćamo u Oklahomu", rekao je Dončić o zaostatku svoje momčadi na poluvremenu od 16 poena.

Dallas Mavericks su se plasirali u finale Zapadne konferencije drugi put u posljednje tri sezone nakon što su sinoć u šestoj utakmici serije sa 117-116 svladali gostujuće Oklahoma City Thunder i slavili u seriji s 4-2.U konferencijskom finalu igrat će protiv pobjednika ogleda između Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwolvesa koji su izjednačeni u seriji na 3-3.

Dallas Mavericksi su nadoknadili zaostatak od 17 koševa u trećoj četvrtini i došli do vodstva nešto manje od četiri minute prije kraja.

Luka Dončić je utakmicu završio s 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Kyrie Irving i Derrick Jones Jr. dodali su po 22 poena, Dereck Lively II je ubacio 12 koševa uz 15 skokova.

"Na poluvremenu smo rekli da se ne vraćamo u Oklahomu", rekao je Dončić o zaostatku svoje momčadi na poluvremenu od 16 poena.

Oklahomu je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 36 ubačaja i osam asistencija. Williams je dodao 22 poena, devet skokova i osam asistencija, a Chet Holmgren je ubacio 21 koš.

Washington je zabio tricu dvije minute prije kraja regularnog dijela i doveo Dallas u vodstvo 113-110. abija koš za prednost Mavericksa od pet poena.

Nakon toga Gilgeous-Alexander približava Oklahomu na dva razlike nakon što je pogodio tricu.

Washington je 27 sekundi do kraja napravio prekršaj na Gilgeous-Alexanderu i on zabija jedno slobodno i dovodi Oklahomu na samo koš zaostatka. Thunder je zadržao posjed, a Gilgeous-Alexander je dodao Holmgrenu koji je pogodio za vodstvo od 116-115 20,4 sekunde do kraja.

P.J. Washington je izveo dva slobodna bacanja 2,5 sekunde prije kraja. Prije toga na njemu je napravljen prekršaj prilikom gađanja trice i namjerno je promašio treće slobodno bacanje kako bi spriječio ekipu Thundera, koja je ostala bez timeouta, da se pripremi za završni šut. Jalen Williams je pokušao s druge polovice pogoditi koš na isteku vremena, ali nije uspio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije